פיצויים לאחר תאונת דרכים
פיצויים לאחר תאונת דרכים

תאונות אופניים

תאונות אופניים
תאונות אופניים

אופניים מלווים את האנושות כבר מתחילת המאה ה-19, עוד לפני שרכבים ממנועים הפכו להיות אמצעי התחבורה העיקרי בו אנו מתניידים ממקום למקום.

אך עם כניסת הרכבים לשבילים שהפכו לכבישי אספלט התגלה החיסרון העיקרי של הכלי הדו גלגלי הקליל אל מול עמיתו הממונע – תאונות אופניים גרמו למספר רב של נפגעים.

גם בעת האחרונה, כאשר האופניים זכו לגרסה ממונעת משלהם האופניים החשמליים הפכו לדרך נוחה להתנייד בעיר אך עם זאת מסוכנת ומועדת לתאונות לא פחות.

מי מפצה את נפגעי תאונות אופניים?

תאונות אופניים, גם אם התרחשו על המדרכה, עדיין מוגדרות כתאונות דרכים והדרך בה יפוצה הרוכב שנפגע תלויה במידה רבה בנסיבות התאונה.

האם נפגע במהלך רכיבה שגרתית ונפל כתוצאה ממבנה לקוי של הכביש? (בנתיב האופניים המיועד), האם נפגע על ידי רכב חולף כאשר הנהג לא הבחין בו? וכן האם נפל כתוצאה מתנועה של רכב חולף לצדו – אם בשל ההדף או בשל חשש מהתנגשות?

הפיצוי יכול להיות על ידי הביטוח הלאומי, ביטוח פרטי או ביטוח תאונות אישיות.

ביטוח מיוחד לנפגעים צעירים מתחת לגיל 18

בישראל, קיימת פוליסה מיוחדת של ביטוח תאונות אישיות המיועדת לצעירים מגילאי הגן ועד הגיעם לח"י שנים.

ביטוח זה מכסה גם במקרה של תאונת אופניים או נפילה, חלילה, במהלך משחק, הליכה ברחוב או פגיעה בבית הספר.
ביטוח זה תקף בכל מקום בארץ ונועד לכסות את עלויות הטיפול והשיקום של הנפגע, אך חשוב לדעת כי אם הכלי הדו גלגלי נפגע בתאונה – במקרים רבים לא יכסה את עלויות תיקון האופניים או רכישת אופניים חדשים.

תאונות אופניים – איך קובעים מי אשם?

אחד האתגרים העיקריים הוא מציאת האשם לתאונת האופניים.

לאחרונה, נתקלנו בחדשות במקרה בו שני נערים רכבו על אופניים כאשר נהג חולף פגע בהם.

השאלות שעלו סביב הרקע לתאונה הוא האם אחד הנערים הרכיב את חברו על האופניים?
האם נהג האופניים סטה לתוך הכביש ולכן התאונה ארעה באשמתו או לחילופין האם נהג הרכב הפוגע (שיתכן והיה בגילופין בעת הפגיעה) הוא האשם במקרה המצער?

על מנת לגלות מי אשם בתאונה, נעשה שימוש בעדויות של עוברים ושבים שהבחינו ברגע הפגיעה, מצילומי מצלמות אבטחה שאותרו וכן בחקירה של נסיבות התאונה על פי מיקום וסוג הפגיעה ברוכבי האופניים.

איך ממקסמים את סכום הפיצוי

לאור נתונים אלה בכל תביעת תאונת אופניים מומלץ להיוועץ בעורך דין מומחה בתחום הנזיקין.

מיד לאחר התאונה חשוב לתעד את מיקומה, את נסיבות התאונה (כולל תנאי השטח, מזג האוויר, שעת התאונה וכן האם הייתה תאורה במקום) ולאסוף את כל החשבוניות הנוגעות לפגיעה.

לאחר מכן, הגשת התביעה וסיכוי הצלחתה, לרבות סכום הפיצוי שיקבע, יהיו תלויים בכל הנתונים שנאספו ובדרך הצגתם הנכונה בבית המשפט.

קביעת אחוזי נכות במקרה של פגיעה בתאונת האופניים

חלק מתאונות האופניים מסתכמות בפגיעה קלה בלבד שתוצאותיה מורגשות רק לשבועות ספורים.
פגיעות אחרות, בדומה לשאר הפגיעות במהלך תאונות דרכים, עשויות להוביל לנכות קבועה שתלווה את הנפגע למשך כל חייו, תשפיע על כושר השתכרותו ואף על מצבו הפיזי, הכלכלי והנפשי.

לכן, לפני שניגשים לבית המשפט מומלץ לחכות מעט ולבחון האם לפגיעה עשויות להיות תוצאות ארוכות טווח.

מתי מגישים את התביעה לפיצויים?

עורך דין המומחה בתביעות לאחר תאונת דרכים יוכל לייעץ מהו הזמן הנכון להגיש את התביעה, לאחר שמצבו הפיזיולוגי של הנפגע ברור יותר וכן לצפות את ההשלכות שעשויות להיות לתוצאות התאונה על חייו העתידיים. לעתים, תאונה זו עשויה להחמיר תנאים קיימים של מחלה או פגיעה אחרת או להוביל לשינויים בתחום העיסוק של אותו אדם (למשל סבל שנפגע בתאונת אופניים עשוי לאבל את יכולתו לעבוד במשרה זו) ויש להוסיף השלכות אלה לדרישות הפיצוי.

WhatsApp
Facebook
Email
LinkedIn
 
x
 
x
 
x
 
x
 
x
 Facebook
x
 
x
 
x
 
x
 Contact us
x
Submit
Email is incorrect
Thank you for your message!