תביעת גזזת
תביעת גזזת

תביעת גזזת

תביעת גזזת
תביעת גזזת

תביעה גזזת – מקרה מבחן

בשנת 2015 פנה למשרדנו ש', תושב מרכז הארץ בן 60.
ש' חלה בסרטן לוקמיה כשנה קודם לכן ובזמנו פנה לוועדת המומחים לפי החוק לנפגעי גזזת ללא ייצוג משפטי ונכשל.

וועדת המומחים לענייני גזזת הינה וועדת הכרה ורק לאחר שוועדה זאת מכירה בחולה כנפגע גזזת, עוברים לוועדה רפואית אשר תפקידה לבחון את הנזק.

לאחר שפנה אל משרדנו וקיבלנו את התיק, התחלנו לרכז עבור ש' את מלוא המסמכים הרפואיים, פעלנו לקבלת ממצאים נוספים וחוות דעת רפואיות נוספות והכרחיות.

לאחר איסוף החומרים ראינו לנכון לפנות שוב אל וועדת המומחים לענייני גזזת.
הועדה התכנסה בסוף 2015 לדיון בו ייצגנו את ש'. לאחר הדיון החליטה הוועדה כי ש' עבר הקרנות כנגד מחלת הגזזת.

בתחילת 2016 התכנסה וועדה רפואית בעניינו של ש'. הוועדה החליטה לשלוח את התובע לבדיקת מומחה בתחום האף, אוזן גרון.

בפרק הזמן שבין התכנסות הוועדה לבין החלטתה, פורסמו תקנות חדשות בדבר אחוזי הנכות של חולי סרטן לוקמיה – תקנות אשר בנסיבות החדשות היו עלולות לפגוע בזכאותו של ש'.

החלטת הוועדה הרפואית לענייני גזזת התקבלה מספר חודשים לאחר מכן ובהחלטתה הקנתה הוועדה לתובע אחוזים רפואיים בהתאם לתקנות החדשות אשר קובעות שמחלת הלוקמיה אינה מקנה 50% נכות צמיתה במצב של הפוגה – מצב אשר אינו מקנה לתובע קצבה חודשית אלא אחוזי נכות זמניים ופחותים.

לאור קביעת הוועדה, הוגש ערר לוועדה רפואית לעררים לפי חוק הגזזת שהחליטה לא לשנות ההחלטה. על כך הגיש המשרד ערעור לביה"ד האזורי לעבודה, ובפסק דינו החזיר בית הדין את התיק לעיונה של וועדת הערר לענייני גזזת, תוך מתן הנחיה לדון לפי התקנות הישנות.

וועדת הערר החליטה שגם לפי התקנות הישנות לא מגיע לתובע אחוזי נכות, דבר שהיה בניגוד מוחלט לתקנות שקובעות שתי אלטרנטיבות בלבד: 100% על מחלה פעילה, ו-50% על מחלה ברמיסיה (הפוגה).

בגין החלטה זו פנינו שוב לבית הדין בדרישה לפסול את יו"ר הוועדה, שכן לכל הדעות החלטותיו היו מקובעות ובניגוד לתקנות, בדרישתו שלא ישב בוועדה מומחה אונקולוג או המטולוג, שהינו רלוונטי למחלת התובע הנובעת מההקרנות שעבר כנגד מחלת הגזזת.

התיק חזר בגלגול נוסף לוועדת הערר שם הוחלט להכיר בתובע כנפגע בשיעור של 50% נכות.

משמעותה של החלטה זו הינה תשלום של קצבה חודשית עבור ש' וכן תשלום רטרואקטיבי. מדובר בתשלום של מעל 500,000 ₪ וקצבה של כ- 1,600 ₪ לכל החיים.

מסקנות:

  1. ישנה חשיבות עצומה להכרות מעמיקה של כל ההיבטים המשפטיים.
    יש להבין כי על החולה לעבור שתי וועדות שונות: הראשונה הינה וועדת המומחים לענייני גזזת אשר לה הסמכות להכיר בחולה כנפגע גזזת, ורק אז הוועדה השנייה שהיא וועדה רפואית אשר קובעת עד גובה הנזק ואת אחוזי הנכות. בכל וועדה הקשיים והאתגרים שלה.
  2. ייצוג משפטי מקצועי יכול לשנות באופן משמעותי את סיכויי ההצלחה, שכן הוא מלווה את הלקוח בכל השלבים ומסייע לו בכל דרישות הוועדה – למסמכים רפואיים ולחוות דעת נוספות.
  3. הליווי המשפטי הכרחי בכל הנוגע להתנהלות מול הערכאות השונות ולהבנה מהם האפשרויות העומדות בפני הלקוח בכל שלב.
  4. ידע מקצועי שווה המון כסף. אסור להתפשר על חוסר מקצועיות וניסיון.

לקריאה נוספת בנושא גזזת:

WhatsApp
Facebook
Email
LinkedIn
 
x
 
x
 
x
 
x
 
x
 Facebook
x
 
x
 
x
 
x
 Contact us
x
Submit
Email is incorrect
Thank you for your message!