תאונת עבודה פיצויים
תאונת עבודה פיצויים

תאונת אופנוע

שנים חלמתם לרכוב על שני גלגלים במהירות ולחוש את הרוח על פניכם. אך יום אחד, רכב פגע בהם, האופנוע החליק או שלמרות עצירת פתע פגעתם בהולך רגל. מי אחראי לפצות אתכם על הפגיעה, האם אתם אמורים לפצות אחרים במידה ואתם גרמתם לפציעה והאם קיים הבדל בפיצוי אם נסעתם לבילוי סוף שבוע או למקום העבודה. כל זאת במאמר הבא.

תאונת אופנוע – קצת סטטיסטיקות…

תאונות אופנוע הן בין התאונות השכיחות בכבישי ארצנו כאשר רק בכפר סבא לבדה נפגעו יותר מ-250 אנשים בעשור האחרון.

הפגיעות מתאונת אופנוע מתחילות מפגיעה מינורית ועד לפגיעות אנושות ואף מוות.
הסטטיסטיקה בתחום עגומה במיוחד – בשנת 2017 שישים ואחת רוכבי אופנוע מצאו את מותם על הכלי הדו-גלגלי.
המספר הגבוה ביותר של הרוגים על אופנוע ב-15 השנים האחרונות לפי נתוני "אור ירוק".

פגיעה הנובעת כתוצאה מהחלקה

סוג הפגיעה הראשון הוא תאונת דרכים שנגרמה בשל החלקה, נפילה או פגיעה לא מכוונת בחפץ דומם במהלך הנסיעה.
כל אחת מהסיטואציות הללו עשויה לגרום לפגיעה פיזית החל כתוצאה מחיכוך בכביש ומזעזוע כתוצאה מהפגיעה. למעשה, חלק מהפציעות עשויות להופיע גם ימים מספר לאחר התאונה.

במקרה של פגיעה במהלך הנסיעה לעבודה או ממנה יכול הנפגע לתבוע את הביטוח הלאומי. אם היה בנסיעה לצרכים פרטים יוכל נוסע האופנוע לתבוע את פוליסת הביטוח העשויה לפצות לא רק על הנזקים הפיזיים שנגרמו אלא גם על הנזק לאופנוע עצמו – כל זאת בהתאם לכיסוי הכתוב בפוליסה.

פגיעה כתוצאה מפגיעה של רכב אחר

תאונות האופנוע הנפוצות יותר מתרחשות כאשר רכב אחר נוסע בכביש ופוגע בעוצמה באופנוע וברוכב.
במקרה זה יופעלו הפוליסות של הנהג ברכב כמו גם השלמה של חלק מהפיצוי על ידי פוליסת הרוכב.
במידה והפגיעה גרמה לנכות זמנית או קבועה או לאובדן של ימי עבודה כתוצאה מתהליך ההחלמה חשוב להגיש תביעה נוספת גם לביטוח הלאומי.

תאונת פגע וברח

למרבה הצער, לא כל הנהגים הפוגעים במהלך תאונת אופנוע עוצרים לאחר הפגיעה ומגישים סיוע.
חלקם, נמלטים מהמקום מבלי שניתן יהיה לאתר את פרטיהם (אם עדי ראיה מזדמנים לא הספיקו לתעד את פרטי הרכב הפוגע ולא ניתן למצוא תיעוד זה באמצעות מצלמות אבטחה).
במקרה זה קיים גוף ציבורי המבטח את נפגעי תאונות הדרכים ובכללן גם תאונות על גבי כלי רכב דו גלגליים בשם "קרנית".
תביעות אלה יכולות לכסות גם נפגעים מפגיעה שהתבצעה על ידי רכב גנוב (בה ביטוח הרכב הסטנדרטי אינו מכסה את הפגיעה) וכן במקרה שלנהג לא היה רישיון נהיגה.

כאשר מדובר ביותר מפגיעה פיזית קלה

העובדה כי מדובר בכלי בו הגוף חשוף ביותר וקיימת נורמה לנסיעה בין רכבים, גודלו המצומצם של כלי הרכב ביחס לעמיתיו על הכביש וחוסר ניסיון של נהגים חדשים היו בין הגורמים הבולטים לכמות הגדולה של התאונות.

האם פגיעה הגורמת למוות מזכה את משפחת הנפגע בפיצוי?

פיצוי על תאונות קטלניות

תביעות המוגשות על ידי בני משפחה של נפגעים בתאונה קטלנית מוגשות לאחר חקירה אינטנסיבית של נסיבות המקרה על ידי המשטרה.
במקרים בהם ניתן להוכיח כי התאונה ארעה בשל אי ציות לחוקי התנועה של הרכב הפוגע באופנוע או בשל נהיגה בגילופין הפוגע עשוי לעמוד לדין בנוסף להגשת התביעה כנגדו.

במקרה זה חשוב כמו בכל תאונה לאסוף את מירב הפרטים של העדים לפגיעה וכן צילומים ממצלמות אבטחה אם ניתן.

הפיצוי ישולם על ידי הגורם המבטח של הרכב הפוגע ועשוי גם להעניק סיכוי לתביעה כנגד החברה המבטחת את חייו של הנפגע.

אם הנפגע היה בדרך לעבודה יתכן ושאריו יזכו גם לפיצוי מהביטוח הלאומי.

מתי נכון להגיש את התביעה על תאונת אופנוע?

למרות המצוקה הכלכלית שעשויה להתלוות לתהליך ההחלמה מתאונת האופנוע, תביעות על נזקי גוף מומלץ להגיש רק לאחר סיום תהליך ההחלמה או כאשר הנזק הפיזי התגבש במלואו.

לעתים, פגיעה מינורית עשויה להוביל לנזק עצבי שלא אותר בחודשים הראשונים שלאחר התאונה או לגרום לנכות העשויה להתפרש כזמנית ובפועל מלווה את הנפגע לשארית חייו.

פגישה עם עו"ד מקצועי תסייע לבחור מהו הזמן הנכון להגיש את התביעה, אילו מסמכים כדאי לצרף אליה ומי הם הגורמים אותם ניתן לתבוע.

כל מקרה של תביעה לאחר תאונת אופנוע שונה לחלוטין ממקרי ביטוח אחרים. זאת היות והגורמים האחראים לתאונה שונים, סוגי הפוליסות אותן מחזיקים הן הנהג הפוגע והן הנהג הנפגע ואפילו תנאי הראות ותוואי הכביש בו התרחשה הפגיעה.

תיעוד מדויק של מזג האוויר (למשל הוכחה כי הפגיעה התרחשה בתנאים של ראות מלאה במהלך יום קיצי) תסייע אף היא להוכחת האשמה וחקירת התאונה לאחר מכן.

לסיכום, בשל העובדה כי בתאונות דרכים ובפרט תאונת אופנוע הגורמת לפגיעות פיזיות חריפות יותר ואף למוות, חשוב להיוועץ בעו"ד המתמחה בנזיקין וידע למקסם את הסכום שניתן לתבוע מכל אחד מהגופים על פי חוק. חשוב, כמו בכל תאונה לקבל את מירב הפרטים של המעורבים בה, פרטי עדי ראייה וכן לשמור את הקבלות והתיעוד הרפואי של הטיפולים מרגע הפגיעה, לאורך תהליך השיקום ועד להחלמה מהפגיעה. מתלבטים מה לעשות? הבטיחו את זכויותיכם באמצעות יעוץ מקצועי.

WhatsApp
Facebook
Email
LinkedIn
 
x
 
x
 
x
 
x
 
x
 Facebook
x
 
x
 
x
 
x
 Contact us
x
Submit
Email is incorrect
Thank you for your message!