אוטובוס עשה את דרכו במהירות לאורך הכביש ולפתע עצר לפני הולכת רגל מבוגרת שהחלה לפסוע בעצלתיים.
למרבה המזל הולכת הרגל לא נפגעה, אך בשל העצירה הפתאומית מספר נוסעים שעשו את דרכם אל האוניברסיטה, בית הספר התיכון ומקומות העבודה בבוקרו של אותו יום ראשון נפגעו כאשר הוטחו אל הרצפה בעוצמה.
חלק מהנוסעים חזרו להתיישב במקומם אך א' התקשה לקום. רגלו נשברה.
מי מפצה על פגיעה בתאונות אוטובוס בדרך לעבודה?
נזקי גוף רבים מתרחשים בכבישי ארצנו. חלק מהמקרים מתרחשים כאשר אדם נפגע מרכב חולף, אחרים כאשר נהג פוגע ברכבו בנהג אחר ובחלק מהמקרים מדובר בתאונה שהתרחשה על הכביש – בתוך תחבורה ציבורית.
במקרה של תאונות אוטובוס הגורם המפצה את הנפגעים משתנה בהתאם לסוג הפגיעה, לנסיבות המקרה (כמו נהיגה ברשלנות של הנהג) וכן שילוב הנסיבות שגרמו לפגיעה.
הגורם המפצה יקבע בהתאם להגדרת התאונה בבית המשפט לענייני תעבורה.
כיצד התאונה תוגדר?
תאונות אוטובוס נחלקות למספר סוגי תאונות:
- תאונת עבודה – המתרחשת כאשר אדם נוסע לעבודתו או חוזר ממנה וכן אם הוא מבצע משימות כלשהן הקשורות לעבודתו מטעם המעסיק.
- תאונת דרכים – כאשר הפגיעה ארעה במהלך הנסיעה או כאשר האוטובוס עצר (במקרה זה הנפגע יפוצה בהתאם לחוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים)
- תאונה כללית – כאשר הפגיעה אינה מוגדרת כתאונת דרכים או תאונת עבודה כמו במקרה של נפילה במדרגות האוטובוס במהלך נסיעה שלא נועדה לצרכי עבודה.
שילוב מספר גופים מבטחים
בשל המורכבות הרבה הנלווית לכל תאונת אוטובוס בה נפגעתם מומלץ להכיר את הגופים השונים המבטחים הן את האוטובוס והן אתכם כעובדים או הולכי רגל.
במקרה שהזכרנו לעיל, למשל, בו התאונה לא נבעה ישירות מנהיגה רשלנית של נהג האוטובוס שנאלץ לבצע בלימת חירום כאשר הולכת רגל החלה לפסוע בדרכה מהמדרכה לכביש והנוסעת הייתה בדרכה לעבודה, התאונה עשויה להיות מוכרת כתאונת עבודה.
עם זאת, במספר מקרים דומים החברות המבטחות את נהגי האוטובוס יתבעו על ידי הביטוח הלאומי ויאלצו לשאת בחלק מעלויות הפיצוי לפגיעת הגוף.
מה עושים אם נפגעתם בתאונת אוטובוס?
אם נפגעתם בתאונת אוטובוס חשוב לשמור את פרטיהם של עדי ראייה לתאונה, פרטי נהג האוטובוס, רישומים רפואיים של הגורם המטפל בכם (קופת החולים, מד"א או בית החולים) ולתעד ככל הניתן את ההתרחשות שלפני ואחרי התאונה. לאחר מכן מומלץ לפנות לעו"ד המתמחה בתביעות נזקי גוף כתוצאה מתאונות שונות.